Вести

ВУЧИЋ: ВАЖНО ЈЕ ДА СЕ СВИ ЗАЈЕДНО БОРИМО ЗА НАШУ СРБИЈУ

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да опозиција није у стању људски да прихвати пораз и да су и сами свесни да није било никакве изборне крађе у Београду.

"И знају да су лагали. Они и данас знају да су лагали. Знате по чему то најбоље видите? Па видите по томе што нема одушевљења и еуфорије код њих зато што су добили нове изборе. Зато што одлично знају да нико није украо ни један глас. Зато што им је савршено јасно. Шта мисле људи у Београду и Србији?", изјавио је председник Вучић.

Како је рекао, СНС се у кампањи борила својим пројектима, новим научно-технолошким парковима, Био4 кампусу, већим платама и пензијама.

Председник Вучић рекао је да су целе прошле године трпели притиске због неразумне политике режима Аљбина Куртија, а да се опозиција правила да то не види, и да је опозиција, за све то време, у Београду и Србији рачунала да је тренутак да то искористе за додатни притисак на своју земљу, за додатни напад на своју земљу. 

"Није случајно да су се тако умножавали и убрзавали и усложњавали притисци и око наше спољне политике. Те уведите санкције, те оградите се од пријатељства са Кином, те урадите све што ми од вас тражимо, а ја само не знам, а шта ће нам онда држава. А због чега би смо имали државу? Мислите да је довољно да нам пошаљете мејл, факс или објавите на свом сајту и тог дана ми морамо сви да се сагласимо са сваком вашом одлуком", поручио је председник Вучић. 

Како је рекао, затим је могло да се види да су унутар земље почели да говоре, нарочито после појединих догађаја на Косову и Метохији да је то њима прилика да се дочепају власти у Београду. 

"Не зато што много воле Србију или Београд, већ зато што много воле данас попуњену српску касу и београдску касу, ништа друго од тога", поручио је председник Вучић.

 

Ићи ћемо у формирање покрета, важно је јединство

Председник Вучић позвао је вечерас руководство странке да се на изборе изађе у што ширем фронту, јер Србији треба јединство.

Председник Вучић је на састанку београдских напредњака рекао да ће то можда донети глас мање, али је важно да се покаже јединство и колико су сви спремни да се боре за Србију.

"Замолио бих руководство странке да размотри да на изборе изађете у што је могуће ширем фронту, не због можда гласа више, можда буде глас мање, али је то важно да би се показало колико нам је значајно јединство и заједништво, да смо у стању да се боримо за Београд и Србију коју волимо више до свега. Заборавите на разлике и то да ли ће неко да има одборника више или мање, прекините са вашим расправама и свађама и покушајте да се уједините у један заједнички фронт за победу не само у Београду већ и у целој Србији", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да ће бити све лошија ситуација свуда, а нама је потребно да штитимо и бранимо земљу и чувамо Косово и Метохију и српски народ, а да земља напредује.

"Када су први пут поменули тенкове у Украјини, многи су рекли - неће се десити, али десило се, сада спомињу западне трупе у Украјини, десиће се. Биће све тежа ситуација и нама је потребно најбоље могуће решење за земљу, да је чувамо и бранимо да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији, и чувамо Косово и Метохију у Србији, и да земља напредује и економски расте", рекао је председник Вучић. 

То нису лаки задаци, рекао је председник Вучић.

 

"Зато треба да радимо више него икада и ићи ћемо у формирање покрета да окупимо и оне који нису део странке", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић је напредњацима рекао да зна колико им је тешко и колико су напорно радили и за претходне изборе, али их замолио да сада раде и два пута више. 

"Да им само покажемо како се бори за своју земљу и за свој град. Лепо, мирно поштено, одговорно, са идејама, програмом, плановима. Са људима који неће да сеју мржњу против било кога другог и са онима за које знамо да ће поштено и и одговорно да управљају нашим градом и касом", рекао је председник Вучић. 

Позвао је председнике и руководство свих општина у Србији да изађу из канцеларија и да током кампање разговарају са народом.

 

Опозиција позвала све који мрзе Србију, желе да сакрију лидера

Председник Вучић рекао је да је опозиција, након пораза на изборима позвала све оне који мрзе Србију како би говорили лоше о њој, а да им се читава борба заснива на томе да сакрију да им је вођа Драган Ђилас.

"Не заборавите онда су позвали све оне који мрзе Србију по задатку већ деценију и дуже. Јесте ли некада чули да је шта лепо о Србији рекао амерички сенатор Роберт Менендез, Председник Одбора за спољне послове немачког Бундестага Михаел Рот, посматрачке мисије Парламентарне скупштине Савета Европе Стефан Шенах, или учесник у посматрачкој мисији Андреас Шидер", рекао је председник Вучић на састанку београдских напредњака у спортској сали "Шумице".

Према речима Вучића, читава борба опозиције се заснива на томе да сакрију да им је лидер Драган Ђилас.

"Читава њихова борба, да се не лажемо, се заснива само на једној ствари - да сакрију оне који их предводе, да се нигде не види да им је (Драган) Ђилас вођа, а ви ваше, не смете да поставите зато што не знамо баш како ћемо да победимо", указао је председник Вучић. 

Додао је да енергија нормалности и пристојности мора да буде снажнија и јача од енергије мржње коју опозиција сеје на сваком кораку. 

"Хоће да нам одузму земљу, хоће да нам укину државу Србију, хоће да на мејл и факс који добијемо из појединих земаља одговоримо су да газде. А ми нећемо да имамо газде и нећемо да будемо слуге било коме другом, осим да служимо свом народу", нагласио је председник Вучић. 

Председник Вучић је окупљенима рекао да је спреман да помогне СНС-у на наредним изборима, уколико су чланови те странке заинтересовани. 

"А ја њима лепо предлажем, ако већ не смете Ђиласа да ставите, хајде, онако храбро поставите на чело листе, за носиоце листе Рота, Шидера, Шенаха, то је ваша листа за Београда", рекао је председник Вучић. 

Председник Вучић је апеловао на све чланове СНС-а да приликом кампање од врата до врата аргументовано разговарају са људима. 

"Када радите кампању од врата до врата која се ради у целом свету, то је најтежи посао. Наићи ћете на много њих који ће да вас опсују, да вам кажу нешто ружно. Прећутите, кажите хвала и наставите даље. Покушавајте аргументима да разговарате са људима јер сви су на крају крајева они наши", истакао је председник Вучић.

 

Желим победу да би Београд био у добрим рукама и могао да се развија

Председник Вучић рекао је да жели убедљиву победу напредњака на београдским изборима, да би Београд остао у добрим рукама и могао да се развија.

Председник Вучић рекао је и да нема лични интерес да учествује у кампањи за нове изборе у Београду, али да има интерес као Београђанин.

"Имам интерес као грађанин, као Београђанин и као грађанин Србије, јер бих волео да Београд остане у добрим рукама и да може да се развија. Али, верујте ми да ми је највећи мотив, ваша енергија, ваша подршка, ваша снага. Сваку кућу обиђите и мене није срамота да кажем да их победимо, да их победимо убедљивије него у децембру", поручио је Председник Вучић на састанку београдских напредњака у хали "Шумице".

Председник Вучић додао је и да зна њихове слабости, али и да зна  колико су неки други много лошији. 

"Знам да овде има неко и да опомене ове људе, а мораћемо многе и да мењамо", рекао је председник Вучић и додао да неки кажу да он има добру душу па ће после месец дана да заборави на то. 

"Мораћемо, не због њих, или моје добре или лоше душе, већ због због тога што ћемо морати боље резултате нашем народу да покажемо, да све те људе променимо. И неће ту бити пардона и неће бити никакве милости", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић захвалио је присутнима и симпатизерима странке јер су показали, како је рекао, колико воле своју земљу.

"Оно што ми је много важно - бескрајно вам хвала на томе што сте све ове године, кад је било тешко, уз сву ову муку, успели да истрпите све могуће увреде, лажи. Свакога дана је то тако, нешто ново измисле, са само једним циљем, да сруше своју земљу. И зато вам хвала што сте увек и у сваком тренутку показали колико волите своју земљу. И ви пензионери, и ви млади људи, ви који сте једни и други понајвише уложили у нашу будућност. Ви који сте добро разумели наше проблеме из прошлости, а ви пред којима је будућност целе ове земље посебно", напоменуо је председник Вучић.

Председник Вучић захвалио је и женама на подршци.

 

"Хоћу да се захвалим свим женама, дамама. Захваљујући њима, побеђивали смо и побеђиваћемо увек. Зашто? Зато што су жене биле те које су показивале већу одговорност од нас, мушкараца. Не бисте веровали колико већи проценат жена нам пружа подршку, јер жене знају шта је ред, марљивост, одговорност. Оне брину о сваком детету, кући, знају шта је држава и не стављају то на коцку", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић жели, како је рекао, "још убедљивију победу него у децембру".

"Желим да им покажемо да не можете поштене људе да оптужите да су лопови и да им покажемо - јесте Београд космополитски град, поносимо се тиме, али Београд је Србија, Београд је српски град, биће и остаће. Борба почиње, нека буде до коначне победе", поручио је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк