Вести

ВУЧИЋ: УЧВРШЋУЈЕМО ДЕМОКРАТИЈУ У СРБИЈИ

Председник Републике Србије Александар Вучић распустио је Народну скупштину Републике Србије и расписао парламентарне изборе за 17. децембар.

"Поштовани грађани Републике Србије. На основу члана 109, став 1. и 5. Устава Републике Србије и члана 21. став 1. Закона о председнику Републике. На образложени предлог Владе од 30. октобра 2023. године доносим указ о распуштању Народне скупштине Републике Србије", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да расписује изборе за народне посланике за 17. децембар 2023. године.

Рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке, рекао је председник Вучић.

 

Ова одлука ступа на снагу даном објављивања у Службеном гласнику Републике Србије.

Председник Вучић указ о распуштању Скупштине и расписивању избора потписао је у Председништву Србије.

"Под један, расписујем изборе за народне посланике за 17. децембар 2023. године. Под два, рокови за вршење изборних радњи почињу да теку од дана ступања на снагу ове одлуке. Под три, изборе за народне посланике спроводи Организација провођења избора на основу одредаба Закона о избору народних посланика. Под четири, ова одлука ступа на снагу даном објављивања у службеном гласнику Републике Србије. Поштовани грађани Републике Србије, желим Вам срећне изборе".

Председник Вучић пожелео је грађанима срећне изборе наводећи да живимо у временима која су тешка за цео свет, у временима глобалних изазова ратова и сукоба.

 

"Живимо у времену у којем је неопходно да сви будемо уједињени у борби за очување виталних, националних и државних интереса Србије. У времену у којем ћемо бити под бројним притисцима, како због нашег односа према Косову и Метохији, тако и због других регионалних и светских питања", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да је веома важно да Србија сачува мир и стабилност и унутрашњу кохезију и покаже сву демократичност, додајући да је ова кампања прилика да се на цивилизован начин представе грађанима различите идеје, програми, политике које треба да се такмиче, али које никада не смеју угрозити виталне интересе Србије.

"Желим свим учесницима у предстојећој кампањи добар резултат у представљању својих идеја и политичких циљева. Желим им да све то чине на демократски и цивилизован начин, а за грађане Србије је важно да најбољи победе, да најбољи програми и најбоље идеје победе", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић исказао је уверење да ће се овим изборима учврстити демократија у Србији и истовремено обезбедити сигуран пут у будућност нашој деци и нашој земљи.

 

 

Извор: Танјуг