Вести

ВУЧИЋ: У БУДИМПЕШТИ САМ ИМАО САДРЖАЈНЕ РАЗГОВОРЕ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан садржајем данашњих разговора са бројним светским лидерима у Будимпешти и изразио велику захвалност премијеру Мађарске Виктору Орбану на гостопримству.

"Много добрих састанака и разговора са председницима Турске, Узбекистана, Азербејџана. Посебан разговор са емиром државе Катар шеиком Тамимом бин Хамад Ал-Танијем и очекујем ускоро његову посету нашој земљи. Разговарали смо о многим важним стварима за Србију и то ће нам омогућити нове инвестиције, много напретка у будућности, много тога што морамо да урадимо за наше грађане", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић захвалио се људима у Србији који су, како је рекао, "препознали наше намере и мере које доносимо".

"Више од 350.000 деце и више од 220.000 мајки се већ пријавило за помоћ државе. У једном дану више од 700 хиљада пензионерских картица је подељено. Позивам пензионере да наставе да се пријављују, имаће огромне користи од поседовања пензионерских картица и грађане Србије да се спремамо за "EXPO 2027", да радимо и да се боримо. Живела Србија", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је права срећа што је у Будимпешти присуствовао освајању првог злата у историји Србије на светским атлетским првенствима и још једном честитао златну медаљу српској атлетичарки Ивани Вулети.

 

 

Извор: Танјуг