Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈОМ ЋЕ ДА УПРАВЉАЈУ НАШИ ЉУДИ

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је, на предизборном скупу Српске напредне странке у Лесковцу, да је Српска напредна странка поново започела кампању на југу Србије и нагласио да глас за листу "Србија не сме да стане" значи будућност за нашу земљу, сигурност и безбедност за грађане, као и још фабрика, изграђених школа и болница, али и веће плате и пензије.

Председник Вучић је истакао да зато подржава свом снагом ту листу, као и да је поносан што Српска напредна странка кампању започиње, као и обично са југа Србије.

"Зато што када дођете на југ Србије добро можете да видите колико људи упркос свему што смо урадили и даље живе тешко, али колико наде полажу у будућност и колико тога очекују да се промени", рекао је председник Вучић.

 

Председник Вучић истакао је да је зато важно да руководство државе чине људи који добро знају шта је држава и не играју се државом, већ разумеју шта су витални интереси нашег народа и знају како се Србија чува - и памећу, мудрошћу, али неретко и храброшћу.

Кад год је било потребно, људи са југа Србије увек су били ту за своју државу, рекао је председник Вучић.

"Наш посао је да видимо како то југу земље да вратимо. И моја душа, као и ваша, исто тражи - да живимо боље и обезбедимо деци живот и да им гарантујемо будућност", навео је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да су раније људи сумњали да ће бити изграђен ауто-пут кроз Грделичку клисуру, јер су сви то најављивали, а нико није успео, чак ни Бизмарк.

 

Председник Вучић је додао да је у Лесковцу раније у индустријској зони била трава и да нико није веровао да ће ту доћи велике компаније попут Аптива, где ради и Саша из породице Станковић коју је данас посетио пре скупа, а који је планирао да иде у Немачку.

Председник Вучић је додао да је та породица одлучила да остане у Србији и планира и друго дете и поручио "да су људи који живе за Србију наша највећа снага".

Изразио је уверење да ћемо успети да део људи из иностранства вратимо у Србију и покажемо им да могу и овде да зарађују исто као у иностранству.

 

За разлику од оних који би да се јуначе, ја ћу да чувам вашу децу

Председник Вучић поручио је да је Косово и Метохија део Србије и да ће то и остати, али да ће, "за разлику од оних који би да се јуначе", он чувати српску децу.

 

Председник Вучић је нагласио да се увек бавио тешким темама, којима нико не жели да се бави.

"Сви воле да кажу "Косово је срце Србије", али ако могу да склоне од западних притисака, да никада не морају њима да одговарају, да своју главу стављају у торбу, "Вучић ће то да реши". И ја сваки пут поновим и желим то и пред вама да поновим. Косово (и Метохија) је део Републике Србије, записано у Уставу Републике Србије, било је и биће. За разлику од оних који би да се јуначе жртвујући вашу децу, ја ћу да чувам вашу децу, да чувам животе ваше деце и да чувам наше Косово и Метохију", поручио је председник Вучић.

Додао је да је више од 200 пута ишао у Брисел само због Косова и Метохије.

Председник Вучић је подсетио да су се многи смејали када је 2014. године рекао да ће просечна плата у Србији бити 500 евра.

 

"Ми вам данас кажемо, до краја 2027. године просечна плата у Србији биће 1.400 евра, у Лесковцу преко 1.000 евра. И хоћу да то ви драги пријатељи знате. И знате да када то кажемо да је то истина", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић посебно је захвалио српским пензионерима, за које је рекао да су људи који су разумели тежину реформи 2014. године.

"Зато ових дана добијају за 5,5 одсто увећану пензију и још 14,8 одсто, укупно 21,1 одсто увећану пензију од јануара месеца. Истовремено, крајем новембра добићете 20.000 динара на поклон од своје државе. Али сте ви то заслужили и зарадили. И није то на поклон, то је само наша пажња због свега онога што сте за своју земљу учинили", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да листа "Србија не сме да стане" није страначка листа, већ листа грађана Србије, листа и Срба и Бошњака и Рома и Мађара и свих осталих.

 

"То је листа која треба да добије поверење свих грађана, јер једнако о свима брине", навео је председник Вучић.

Председник Вучић подсетио је да је стигао мамограф у Лесковац, рекао је да ће у град стићи магнетна резонанца и поручио да ће Лесковчани имати медицинске уређаје као у Београду.

"Али ћете мамограф да имате у Власотинцу. Из Пчињског округа и у Врању и у Владичином Хану и у Сурдулици, па ћемо да идемо даље на Лебане и Бојник, да их и пусторечки крај добије. Да не мора неко да иде у Лесковац и у Ниш. Да бринемо о људима јер сва наша снага сте ви. Не бих ја могао да будем тврд по питању Косова и Метохије, не бих могао да чувам све то да немамо вас, да немамо вашу снагу, да немамо вашу енергију, да немамо људе Србије. Зато ћемо вама да посветимо највећу пажњу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да Српска напредна странка, за разлику од бивше власти, жели да гради фабрике, а не да их затвара.

 

"Док су вама фабрике катанчили, док су вама одузимали радна места, док нам је младост одлазила у свет, само су они били богатији и нико више. Ми хоћемо овде фабрике, хоћемо фабрике за људе, да људи могу да буду богатији, а не политичари да имају рачуне широм света. Е, у томе је велика разлика", поручио је председник Вучић.

Оне који га вређају, председник Вучић је упитао шта су урадили за Србију, "осим што су узели народне паре из Колубаре за своје страначке потребе".

"Шта је то што сте ви који се заклињете у патриотизам урадили за своју земљу. Никада ништа. А данас су вам обећали да ће ићи са Ђиласом првог дана после избора. Глас за њих је глас за Драгана Ђиласа", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да Српска напредна странка никада неће да напада и вређа туђе породице, као што неки нападају и вређају његову.

 

"Ми ћемо да пазимо и чувамо њихове породице и да обезбедимо бољу будућност и за њихову децу. Е у томе се разликујемо. И увек ћемо да бринемо о њима. Јер то је напад на сваку вашу породицу, на свако наше дете, на сваку нашу мајку, на сваког нашег оца. Не дамо им да нам сруше Србију, да нам сруше Србију традиције, Србију породице, Србију будућности, јер без тога будућности нема", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић поручио је да неће дозволити да страни фактор одлучује о будућности Србије, ма одакле долазио.

"Србијом ће да управља наш народ, грађани Србије. Србијом ћете да управљате ви Лесковчани, Врањанци, Пироћанци, Нишлије, Прокупчани. Србијом ће да управљају и Београђани и Новосађани и Крагујевчани, али неће да управља нико ван граница ове земље. Е, то је наша политика, самостална, независна, слободна и слободарска Србија. И богатија Србија. И зато Србија не сме да стане. Јер ви мислите данас да не може Србија да се врати у прошлост. Може, може невероватном брзином. Поново би вам све фабрике закатанчили, поново би уништили сваки животни стандард, само би они били богатији. Е, то је оно што не смемо да допустимо", рекао је председник Вучић.

 

Председник Вучић оценио је да је део опозиције већ унапред израчунао како ће после избора поделити фотеље и како ће пљачкати новац.

"Само је то рачун без крчмара. Нису рачунали на вас, на народ, на људе Србије, на снагу Србије коју ће да осете и виде 17. децембра. Ми све заједно да их победимо. Све заједно да их победимо, због наше деце, због наше будућности. И због једине Србије коју имамо. Србија не сме да стане. На терен. У народ, у народ, у народ  да разговарамо са људима и да их победимо убедљивије него икада. До велике победе 17. децембра. Живела Србија. Србија не сме да стане", закључио је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести