Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ОПРЕДЕЉЕНA ЗА ДАЉУ САРАДЊУ СА ИНДИЈОМ

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма новоименоване амбасадорке Републике Индије Шубдаршини Трипати и пожелео јој успешан рад и пријатан боравак у нашој земљи.

Том приликом, председник Вучић истакао је да Србија остаје чврсто опредељенa за даље унапређење свеукупне сарадње са Републиком Индијом, коју види као важног партнера и великог пријатеља.

Председник Вучић поздравио је досадашњи ангажман индијских компанија у Републици Србији и изразио очекивање да ће њихов успех охрабрити и друге да препознају Србију као погодну дестинацију за улагање.

Током разговора, председник Вучић честитао је национални празник Индије - Дан рођења Махатме Гандија, који су Уједињене нације прогласиле за Међународни дан ненасиља, истакавши да су његове визионарске идеје уткане и у основне принципе Покрета несврстаних земаља, што су уједно темељи дугогодишњег пријатељства и сарадње наше две државе.

Председник Вучић изразио је захвалност Републици Индији на принципијелној подршци очувању суверенитета и територијалне целовитости Републике Србије.

Амбасадорка Трипати рекла је да је дошла у Србију одлучна да српско-индијско пријатељство подигне на виши ниво, с обзиром на велике могућности за сарадњу у области фармацеутике, ИТ сектору, филмске индустрије и другим.

Такође, председник Вучић замолио је амбасадорку Трипати да пренесе поздраве председници Мурму и премијеру Модију, коме је упутиo и позив за посету Републици Србији.

 

 

 

Извор: Танјуг