Вести

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЈЕ ИСПУНИЛА АПСОЛУТНО СВЕ ШТО СЕ ОД ЊЕ ТРАЖИЛО

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, у обраћању јавности, да се Србија налази у до сада најтежој ситуацији по питању Косова и Метохије и то не својом кривицом, као и да је у току етничко чишћење Срба са Косова и Метохије које спроводи приштински режим.

"Јуче смо имали разговоре са европским представником у дијалогу са Приштином Мирославом Лајчаком и ЕУ је покушала колико је могуће да затражи и захтева неку врсту деескалације. Србија је испунила апсолутно све што се од ње тражило да би дошло до ескалације, али до тога не долази зато што режим у Приштини то не жели", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да до тога не долази и зато што још неки подржавају Приштину у томе.

"Данас се наша земља налази у најтежој ситуацији, не својом кривицом, неодговорношћу и неозбиљношћу, као и не својом жељом да не буду сачувани стабилност и мир, већ свакодневним активностима режима у Приштини", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да томе доприносе и они који на то ћуте и гледају благонаклоно  акције које спроводи Приштина.

Оно што бих назвао тихим и не сасвим тихим етничким чишћењем Срба на Косову и Метохији, који ваљда немају право да ту живе ако се нису заклели Куртију, рекао је председник Вучић и додао да је на срећу таквих Срба мало на Косову и Метохији.

 

Акција прогона и етничког чишћења које спроводи ПР је добро организована

Председник Вучић изјавио је данас да је акција прогона и етничког чишћења српског народа на Косову и Метохији, које спроводи Приштина добро организована, планирана и суштински подржана и од кругова у међународној заједници.

Председник Вучић на конференцији за новинаре рекао је да можда није требало то да каже и да би му, да није рекао да је у току етничко чишћење, било лакше да објасни ситуацију делу народа који то не мора да осећа и трпи и који у овом тренутку има неке друге приоритете око посла, одмора и свега другог.

"Било би ми лакше и политички, да забијем главу као ној у песак и кажем ништа страшно, још понеки Србин је ухапшен и ништа се није десило, живели смо и живећемо и даље са тим. Да ли се тиме додворавам неодговорним типовима који би сваког дана да воде рат против јачих као што је НАТО, али да то не раде они већ неко у њихово име. Не, не пада ми на памет, али ми не пада на памет да лажем сопствени народ, лажући себе да се ствари не мењају", рекао је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг/РТС 1