Вести

ВУЧИЋ: НАШЕ ОДБОЈКАШИЦЕ КРАСЕ ОДЛИКЕ ВЕЛИКИХ ШАМПИОНА

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је, одбојкашицама, које су се вратиле у Београд, успех на Европском првенству и освајање сребрне медеље, и нагласио да је читава земља поносна на њих.

Председник Вучић најавио је и повећање наградног фонда за најуспешније српске спортисте на Олимпијским играма у Паризу и да ће подићи награду на 100.000 евра за злато, а може се десити и 200.000.

"Бескрајно хвала што смо поносни када дигнете заставу Србије, што се борите уз прелепи осмех за нашу земљу, што бодрите нашу земљу и не сеирите због нечијег пораза", рекао је председник Вучић на пријему уприличеном поводом дочека одбојкашица које су на Европском првенству освојиле сребро.

Председник Вучић нагласио је да свака од њих мора да зна да је цела земља била уз њих.

"Сви су били уз вас од Сјенице до Новог Пазара, Кикинде, Суботице и Сомбора, од Врања и Пирота преко Лознице до Шида и Бачке Паланке. Сви су били уз вас и свуда где живи наш народ у Црној Гори, Републици Српској, на просторима бивше Југославије", рекао је председник Вучић.

"Имали сте чудесну подршку овде и не бисте веровали колико су људи били поносни и синоћ, без обзира што је Турска победила са 15:13 у петом сету", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић нагласио је да Србија никада није имала бољу генерацију у спорту.

"Ви сте донеле нашој земљи највише радости и успеха, медаља, никада нико није био као женска одбојкашка репрезентација", рекао је председник Вучић.

"Моја молба је да се пласирате за Париз, који нам је од кључног значаја, не знам колико то може да вам буде тешко. Лепо да их победите све у Паризу и Кинескиње и Американке и Туркиње", рекао је председник Вучић.

"Све што можемо даћемо за Париз. Подићи ћемо награду на 100.000 евра за злато, а може се десити и 200.000. Минимално ће бити 100.000, чекам одговор из владе да ли можемо то да издржимо, 200.000 евра за сваку златну медаљу која дође из Париза", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да наше одбојкашице красе одлике великих шампиона, да су рођени победници, не трпе пораз и чекају и спремају се за следећу победу.

"Не може да буде пораз кад освојите сребрну медаљу, а освојите два пута светско злато, неколико пута европско, и једном сребро, то је на понос и дику целом нашем народу. Зато молим Вас девојке мало више осмеха", рекао је председник Вучић и нагласио да зна да су одбојкашице већ припремиле одговор противницима за Париз.

Председник Вучић додао је да се нада да ће нас и кошаркаши обрадовати и да ће се мушка одбојкашка репрезентација дићи.

"У мају 2025. године завршавамо одбојкашки центар на Новом Београду, свима вама ће бити лакше", рекао је председник Вучић.

Тијани Бошковић је поручио да се не обазире, јер шта год неки причали, сви знају да је боља од турске репрезентативке кубанског порекла Мелисе Варгас.

"Сваки човек зна да си боља од Варгас", рекао је председник Вучић.

Маја Огњеновић председнику је поклонила белгијске чоколадице на којима је писало Брисел, на шта је он рекао да су му донеле једино слатко које је из Брисела добио.

"А ваша сребрна медаља најлепши је поклон који сам у Бриселу добио", додао је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ ТВ Пинк