Вести

ВУЧИЋ: МНОГО ТОГА ЋЕМО У ПРИБОЈУ ДА РАДИМО И ГРАДИМО

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је, приликом обиласка Прибоја, да је данас одобрена инвестиција, не мања од 30 милиона евра, за гондолу од Торника и Златибора до Прибојске Бање дужине 14,7 километара.

Председник Вучић рекао је, после обиласка радионице за плетење "Маридруна", да је срећан што може да види како се успех враћа у Србију.

"Све што будемо могли да помогнемо да ове дивне жене наставе да раде, то ћемо да учинимо", рекао је председник Вучић и додао да присуство "Маридруне" на сајмовима мора да буде обавезно.

Председник Вучић рекао је да је током обиласка Прибоја разговарао са бошњачким представницима и муфтијом Мевлудом Дудићем о томе како да се превазиђу међунационални проблеми, али и о путевима који треба да се раде.

"Много тога ћемо овде да радимо и градимо. Видели сте ових 27 километара што смо радили. Остало је још 2,4 километра да завршимо преко Кокиног Брода до Прибојске Бање. Велика инвестиција државе. Одобрили смо данас инвестицију за гондолу између Торника и Златибора и Прибојске Бање, то је 14,7 километара, не мање од 30 милиона евра", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић најавио је да ће се радити Гимназија, што је инвестиција од око четири милиона евра, изградња канализације од око 12 милиона, те пречишћачи отпадних вода вредности око пет милиона евра.

Такође, у неком тренутку ће се, како је рекао, радити и Болница и Дом здравља што би била инвестиција од око 30 милиона евра.

"У међувремену ћемо да радимо и путеве. Ја ћу да обиђем и нека српска и нека бошњачка села у којима градимо путеве већ за месец и по дана, до краја септембра, да покажемо да бринемо о људима који се баве пољопривредом", рекао је председник Вучић.

 

За Прибој видим велику будућност

Председник Вучић изјавио је да за Прибој види велику будућност, а да за Пријепоље треба још нешто да се уради.

Председник Вучић рекао је, на питање новинара о радовима у Саставку, да ће ускоро кренути радови за Саставке, за Калафати, за Баре, за Ћетење и за пријепољска села ка Каменој гори.

"Обићи ћу их крајем септембра и почетком октобра. Домаћини су ми обећали неко јагње", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић се захвалио инвеститору Горану Деспићу "на задужбинарству" и свему што је урадио за прибојски крај.

"За Прибој видим велику будућност. Пријепољу смо дужни. За Пријепоље хоћу још мало да се изборим док сам председник. Хвала што волите Србију", рекао је председник Вучић.

 

Бистрица пројекат од највећег значаја за јужнозлатиборски крај

Председник Вучић изјавио је да је изградња хидроелектране Бистрица пројекат од највећег значаја за цео јужнозлатиборски округ, и да ће тај објекат бити од највећег значаја за целу Републику.

Председник Вучић рекао је, на питање новинара о реконструкцији државног пута Бистрица-Увац, да ће то бити од велике важности и за манастир Увац, пошто ће једна од станица гондоле бити у манастиру, али да је Бистрица највећи пројекат за тај крај.

"Мислили смо да ће то коштати 700 милиона евра, али коштаће милијарду и 200 милиона. Министарка енергетике иде у Јапан да разговара са "Џајком" око финансирања пројекта, то ће бити од велике важности за цео јужнозлатиборски крај, за балансирање енергије, потребни су нам ти извори обновљиве енергије", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је "толико већ новца издвојено" за крај јужно од Златибора, и да ће то "изгледати сасвим другачије".

"Нама је потребно да молимо приватне инвеститоре, да имамо Мариану, да имамо Деспића, не може држава све. Они су постали светски успешни, вратили се у своју земљу и ту улажу", рекао је председник Вучић.

 

У Србији за 10 година 421 километар ауто-путева, у Босни и Херцеговини 120 за 80 година

Председник Вучић рекао је да је у Србији у последњих 10 година изграђен 421 километар ауто-путева пуног профила, што је два пута више него у целој Босни и Херцеговини од 1945. године до сада.

Председник је тако одговорио на питање новинара у Прибоју да прокоментарише писање бошњачких медија у Сарајеву у којима се исмева изградња полупрофилног пута Ниш-Мерошина.

"Видео сам то у делу сарајевских и загребачких медија, мени се смеју око километара ауто-путева. Спрдате се с тим колико је Србија изградила ауто-путева, хајде да се играмо бројевима и чињеницама. За 10 година више у Вучићево време пуног профила атуо-пута у Србији него у целој Босни и Херцеговини од 1945. године наовамо па пута два", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да у федерацији Босне и Херцеговине имају 120 километара ауто-пута.

"Дакле ја сам за четири године четири пута више ауто-путева изградио него у Федерацији Босне и Херцеговине за 80 година и они се мени смеју", рекао је председник Вучић и истакао да бројеви говоре све и да је ауто-пут у Федерацији преко Зенице и Какња грађен још у Титово време.

Председник Вучић навео је и да Република Српска има око 115 или 120 километара ауто-пута.

На питање о томе да Слободан Георгијев тврди да је Вучић наводно наручилац спотова против независних медија и да он има доказе за то, председник Вучић рекао је да не зна о каквим спотовима је реч.

"Ваљда рачунају пошто они имају све време овога света да ништа не раде и да само твитују против мене нешто, да сви остали имају времена на претек да само мрзе некога и ништа не раде. Само ви свој посао радите, ја ћу свој", рекао је председник Вучић.

 

У Србији плате и пензије расту брже од инфлације, неки то не желе да признају

Председник Вучић рекао је да једино у нашој земљи и можда у још једној европској плате и пензије расту брже од инфлације, а да је број запослених повећан за 510.000, али да то неки неће да признају.

Председник Вучић то је рекао одговарајући на питање новинара да прокоментарише писање листа "Нова" који наводи да за плату све мање може да се купи.

"Када изађете са неким бројевима и када неко не може да их демантује, као што је број километара ауто-пута, километара пруга, број запослених и када кажем да смо 2012. године имали 1.850.000 запослених, а да данас имамо 2.360.000 запослених, скоро 510.000 људи више запослених формално, којима се плаћају порези и доприноси, који не раде на црно, кад немате на то да одговорите, онда кажете "доста мање" можете да купите, а на основу чега не знају ни они сами", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да једино у нашој земљи и можда у још једној у Европи плате расту брже од инфлације, а да то није случај у Немачкој и Француској и да је онима који то оспоравају тешко да признају да је тако.

Додао је да они не желе да признају да се то постиже док траје рат на европском подручју, а Србија једина земља која није увела санкције Русији.

"Издржавате одређене политичке и економске консеквенце уместо неко да вам честита и каже да ипак ова земља успева не да живи, него да живи много боље него што је живела и да гради много више него што је градила. Не, него је само потребно да пронађемо нешто због чега ћемо сопствену земљу да критикујемо и нападамо", рекао је председник Вучић.

Додао је да је захвалан свим људима са којима се сусрео данас током посете Прибоја и Прибојске Бање, наводећи да зна да је за њих најважнија њихова земља и да је воле више од свега.

 

За Београд не бринем, важно ми је да подигнемо централну Србију и Војводину

Председник Вучић рекао је да Београд иде великом брзином напред и да у њему има пуно садржаја о којима је могло да се сања пре неколико година, али да је важно да се и централна Србија и Војводина подигну што више.

На питање новинара да прокоментарише оцену британског "Економиста" да је Београд напредовао на листи градова најбољих за живот, председник Вучић навео је да не брине за Београд, јер ће због одржавања међународне манифестације "EXPO 2027" претећи многе градове.

"Погледајте како нам изгледа Београд на води, Променада, какве садржаје имате данас у Београду, то нисте могли да сањате пре пет и десет година", рекао је председник Вучић.

Додао је да се у Београду много тога променило набоље, али да жели да тако буде и у Пријепољу, Прибоју, Новој Вароши.

"Да урадимо ту скијашку стазу у Новој Вароши и милион ствари које нисмо успели да урадимо. Неке смо и обећали, неке нисмо и зато је време да кренемо ту да испоручујемо најбоље резултате", навео је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк