Вести

ВУЧИЋ: ЉУДИ КОЈИ ВОЛЕ СРБИЈУ СУ НАЈВЕЋА СНАГА НАШЕ ЗЕМЉЕ

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић поручио је, на скупу Српске напредне странке у Пироту, да су људи који воле своју земљу највећа снага Србије.

"Ма колико то било тешко, наше је да чујемо и слушамо вас и да се бавимо вашим, а не својим проблемима", истакао је председник Вучић.

Рекао је да је глас за било кога другог осим за листу "Александар Вучић - Србија не сме да стане"  на предстојећим изборима - глас за Драгана Ђиласа.

"Ако хоћете да гласате за Ђиласа, гласајте за неког другог. Ако хоћете да гласате за Србију у будућности која ће бити просперитетна, у којој ће наша деца имати посла и желети да остану, у којој ће жене и мајке бити поштоване, у којој ће пензије да расту и прате плате, онда имате један избор: "Србија не сме да стане"“, поручио је председник Вучић.

Додао је да су они који су на његовој листи - оздравили Србију и да зато они претходни и желе да се врате на власт, да би, како је рекао, опет могли да краду.

"Глас за најгоре лопове који су опљачкали ову земљу, који су катанчили фабрике, глас за оне који су се богатили на рачун грађана Србије, оставили народ у сиромаштву, 500.000 људи су оставили без хлеба, а они су на рачунима скупљали стотине милионе евра. Такви хоће да се врате зато што смо оздравили и опоравили Србију и знају да би опет могли да краду и пљачкају", поручио је председник Вучић.

Додао је да они који су на његовој листи желе само пристојну и нормалну Србију.

"Србију путева, фабрика и школа, нормалности, Србију будућности, зато Србија не сме да стане", рекао је председник Вучић.

Додао је да је опозиција за прошлу предизборну кампању тврдила да ће увести санкције Русији, што он није учинио, а да су они тражили да се уведу санкције.         

Председник Вучић је рекао да је поносан што смо сачували независност Србије, што сами доносимо одлуке, а не амбасадори по кафанама и ресторанима, што чувамо своју земљу, што се не хвалимо да испоручујемо неким трибуналима Србе на кило.

"Победићемо само ако се сви ујединимо против свих листа које води Драган Ђилас. Против свих оних који би да нас врате у прошлост и зато је важно да Србија победи и да их победимо убедљивије него икада", рекао је председник Вучић.

Рекао је и да су они који су против њега сазвали посебну конференцију на коју су позвали Бјелогрлића и Мајића, оног који је, како је рекао, ослободио "гњиланску групу" и другог који, како је рекао, "бије старије људе, али је против насиља".

"Нећемо, али нећемо ни да се плашимо насилника, јер ово је наша земља, нећемо да се склањамо од њих. Стаћемо на црту на изборе, па ћемо да видимо ко ће више гласова да добије", рекао је председник Вучић.

Како је рекао, ако изгубе изборе, честитаће им и склониће се, а ако не неће им помоћи шта год да раде.

"Шест месеци водили су демонстрације против мене, а изгубили су 58:17", рекао је председник Вучић.

Пренео је на скупу да је пре него што је дошао у Пирот обишао два села у близини тог града Блато и Костур, две породице.

Председник Вучић је рекао да једној породици треба нови дом да се изгради, док је друга породица која се вратила из Париза у Србију и сада планира да отвори музички студио у центру Пирота.

Рекао је да реч о Србину из Београда Павлу Ковачевићу који је живео у Паризу и са женом и двоје деце се вратио у Србију, ту да остане.

"Код њих сам видео огромну љубав према нашој земљи, чудесну енергију", нагласио је председник Вучић и поручио да су управо људи наша највећа снага.

Захвалио је потпредседници Главног одбора и члану Председништва Српске напредне странке Ани Брнабић на свему што је урадила у претходним годинама за своју земљу.

Рекао је да ће држава помоћи да Бабушница добије спортску халу, као и да ће се ту радити и реконструкција школе.

"Не може Бабушница да заостаје, мора и она крупним корацима да граби напред", нагласио је председник Вучић.

Рекао је да управо креће изградња пруге између Ниша и Димитровграда која ће бити за брзину возова од 120 км на сат и да ће бити важна веза између Београда и Софије.

Председник Вучић је нагласио да је за исток Србије важан и гасни интерконектор који се гради између Србије и Бугарске, као и да ће држава помоћи да се нађу инвеститори за Пирот, Димитровград, Бабушницу и Белу Паланку.

"Ми смо га заједно направили. Ви људи одавде из овог краја и ми. Људи из Србије, наше Србије. Направили смо то заједно. И наставићемо да радимо и градимо интерконекторе са Бугарском", рекао је председник Вучић.

Додао је да је ипак најважније у Димитровград, Бабушницу и Белу Паланку довести још неког инвеститора.

"Пирот је једна прелепа чаршија. Има добру фабрику, велику, али потребно је још инвеститора, још улагања у туризам, још више Бугара да привучемо", рекао је председник Вучић.

Истакао је да Бугари воле да дођу, посете, обиђу Србију, да у њој потроше новац и захвалио им на томе.

"Добродошли, хвала им. Желим да им обезбедимо више места где ће да потроше паре и да уживају овде, а да ви зарадите још више и да живите још лакше и боље", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је подсетио да за неки дан Бабушница добија мамограф.

"У Бабушницу мамограф стиже 26. или 27. новембра. Добија мамограф јер хоћу да свака мајка, свака жена, свака супруга, свака сестра, свака ћерка може да се прегледа и да види има ли промена у организму. Да може да буде лечена на време, да не мора да иде у Пирот, да не мора да иде у Ниш, да не мора да иде у Београд, да то може у својој Бабушници да провери", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да је његов циљ се свим грађанима обезбеде веће плате и већа примања.

"И ја хоћу да за само четири године просечна плата у Пироту буде већа од 1.000 евра. У Србији 1.400 евра. Да просечна пензија у Пироту буде преко 600 евра. У Србији 650 евра. Да се смањи та разлика. И ми знамо да то можемо да урадимо", рекао је председник Вучић.

"Просечна плата у Пироту пре 11 година била је тачно 333 евра. Просечна плата у Пироту је 688 евра, али један део народа има значајно испод тих 688. Зато нам је потребно нових додатних инвестиција. Зато нам је потребно још новца овде да донесемо из Београда. Да покажемо да је ово једнако Србија колико и Београд", рекао је председник Вучић.

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести