Вести

ВУЧИЋ: ДРЖАВА ЈЕ ДОВОЉНО СНАЖНА ДА ОДБРАНИ ДЕМОКРАТИЈУ

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да представници и присталице коалиције Србија против насиља покушавају насилно да заузму Скупштину града Београда и поручио грађанима да не брину, јер се никаква револуција не дешава.

"Желим да вам кажем да не бринете, грађани Србије. Иако су сцене драматичне, јер ми волимо своју земљу, волимо свој град, нисмо навикли на то да нам неко ломи прозоре, да нам неко руши нашу кућу. Да не бринете, зато што никаква револуција није у току", рекао је председник Вучић у обраћању грађанима.

Истакао је да им ништа од тога неће поћи за руком.

"А да се ми трудимо да благом реакцијом, мирном реакцијом не повредимо некога од случајних демонстраната", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је навео да се вечерас, на скупу који је помпезно најављиван као највећи, скупило укупно 2.490 људи, заједно са онима који у овом тренутку покушавају да провале у Скупштину града, а којих је око 1.195 људи.

"Неки су показали своје лице и показали да им је насиље једини начин борбе против својих политичких противника. Данима смо на то указивали. Данима смо говорили да се за то спремају, јер знају да народ не жели за њих да гласа, јер знају да никада неће моћи да добију народно поверење. И данима смо упозоравали и инострани фактор, шта је то што се дешава.

Ипак, истиче, многи су се правили наивни и нису желели ни да чују, ни да виде шта је то што се догађа.

"Хвала оним страним службама које су јасно ставиле до знања да знају шта се припрема и обавештавале и давале све податке и нашим обавештајним службама које су правовремено реаговале и тачно знале шта је то што насилници и силеџије планирају. Они који су се заклињали у борбу против насиља само су још један пут потврдили да су праве силеџије и насилници, да би да руше наше градове, места, села, куће, нашу државу пре свега. Нећемо им дати да сруше нашу државу", поручио је председник Вучић.

 

Одбранићемо државу, силеџије ће бити ухапшене

Председник Вучић изјавио је да је држава довољно снажна да одбрани демократију и државу, као и да ће силеџије бити ухапшене.

Председник Вучић је у ванредном обраћању јавности рекао да ће надлежни органи реаговати у складу са законом.

"Стигло је хиљаде позива људи из целе Србије који хоће да бране своју државу. Не чините то, држава је довољно снажна да одбрани демократију и државу", рекао је председник Вучић.

Додао је да када у региону говоре о револуцији јасно је да се ради о озбиљнијим геополитичким околностима у којима покушавају да уруше независност и самосталност Србије.

"Сачуваћемо слободу Србије јер је то највиша вредност. Сачуваћемо самосталност, независност и сувереност наше земље. Одбранићемо нашу Србију, само вас молим да сачувамо мир, будите спокојни, држава је сигурна и државу им нећемо дати да нам униште. Нашу кућу сачуваћемо. Живела Србија и живела слобода", поручио је председник Вучић.

 

 

 

Извор: Танјуг