Вести

ВУЧЕВИЋ: ЖИВИМО И РАДИМО ЗА СРБИЈУ

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је да су избори 17. децембра по значају судбински и нису питање математике, већ опстанка наше државе и народа.

Вучевић је на предизборном скупу листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане" у Смедереву рекао да је избор тога дана једноставан, јер је са једне стране понуђена опција односно листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане," са идејама, људима, резултатима, циљевима за наредни период, а са друге стране сви остали.

 

"Тамо су лажни европејци, које предводи некада Чанкова перјаница, госпођа Тепић, Алексић који је упропастио Трстеник, па ваљда треба целу Србију да упропасти. Поред њих и уз њих имате лажне патриоте, људе који се заклињу на верност Косову и Метохији, причају да воле Србију, да су пријатељи Руске федерације, а лажу, јер ће првог дана после избора хтети да се уједине са онима првима, а заједнички ментор и газда им је највећи тајкун у Србији, Драган Ђилас", рекао је Вучевић.

Додао је да ће они првог дана после избора, ако буду могли, направити коалицију и гласати за санкције Русији, за НАТО алијансу, одрећи ће се и Косова и Метохије.

"Зато вам кажем да је 17. децембра избор једноставан. Или Србија иде даље у правом смеру, уздигнуте главе, или се враћамо на период пре 2012. период када смо губили, били понижавани, поражени, када смо били прћија, а стране амбасаде и тајкуни управљали и народом и државом", рекао је Вучевић.

 

Подсетио је кроз шта је све Србија прошла откада је, како је рекао, Српска напредна странка одговорна за државу и народ.

"У ових 11 година изборили смо се са највећим поплавама у новијој историји. Доносили смо тешке економске мере ради спаса наше државе, да не одемо у банкротство него да кренемо напред. Суочили смо се са највећим таласом миграција из Африке и Азије, какве се не памте од Другог светског рата", рекао је Вучевић.

Додао је да је након тога уследило суочавање са ковидом, па сукоб у Украјини и на Блиском истоку.

 

"За све време, успели смо захваљујући вама, али и снажном лидерству Александра Вучића, да наш брод који се зове Србија иде сигурним путем. Успели смо да економски опоравимо земљу, да плате и пензије буду више него два пута веће него што су биле 2012. године", рекао је Вучевић.

Навео је да је изграђено скоро 500 км нових ауто-путева, да се граде брзе пруге, да је доведено више стотина фабрика и упослено више од 550.000 људи у односу на број који је радио 2012. године.

Према његовим речима најважније је да је Србији враћено национално достојанство и понос, да се људи не стиде што су Срби, не стиде се своје заставе нити да певају своју химну.

"У победе, у победе за Србију, за нашу децу, пензионере, жене, за будућност Србије.17. децембра је само један избор - број 1, листа "Александар Вучић - Србија не сме да стане", поручио је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести