Вести

ВУЧЕВИЋ СЕ САСТАО СА МИНИСТРОМ ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ КИПАР

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се са министром одбране Републике Кипар Михалисом Јоргаласом на маргинама Савета за сарадњу Републике Србије и Републике Кипар у Палати Србија у Београду.

Седници Савета присуствоваће председник Србије Александар Вучић и председник Кипра Никос Христодулидис.

Министар Вучевић изразио је захвалност за принципијелан став Кипра у вези с непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. „Косова“ и истакао да ће Србија наставити да подржава територијални интегритет Кипра и изналажење свеобухватног решења кипарског питања политичким путем. Министар Вучевић указао је на важност међусобне подршке у заштити суверенитета и поштовања принципа међународног права, што је потврда искреног пријатељства две државе и два народа.

Како је истакао министар Вучевић, припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани у мултинационалној операцији Уједињених нација на Кипру (UNFICYP) настојаће да и у наредном периоду својом преданошћу, професионализмом и залагањем оправдају указано поверење и наставиће да дају допринос испуњавању мандата наведене мисије.

Министри одбране Србије и Кипра сагласили су се да су данашњи разговори о питањима од заједничког интереса били конструктивни те су изразили задовољство сарадњом две земље, посебно у области одбране и безбедности.

 

 

 

Извор: Танјуг