Вести

ВУЧЕВИЋ: РАЗГОВАРАЛИ СМО О КАДРОВИМА, АЛИ И ГЕОПОЛИТИЧКОЈ СИТУАЦИЈИ

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је да су на данашњој седници Председништва странке разговарали о кадровским решењима али и о важним политичким темама, посебно геополитичкој ситуацији која се, како је рекао "прелива и на наш државни и национални ниво".

"Разговарали смо не само о кадровским питањима, али пре свега о најважнијим политичким темама за Србију. О геополитичкој ситуацији која се рефлектује на државни и национални ниво, као и о нашим даљим активностима у предизборним кампањама, пре свега на локалном нивоу", рекао је Вучевић након састанка у представништву Српске напредне странке.

Вучевић је нагласио да су данас донели неке одлуке, а да ће неке уследити у наредном периоду.

"Неке одлуке смо данас донели неке ћемо у периоду пред нама, у врло кратким роковима. Данас смо са председником Републике тимски радили и са поносом истичемо да то радимо заједно са председником Србије као један тим, са председником Републике Србије који је члан Председништва наше странке и тога се не стидимо", рекао је Вучевић.

Вучевић је затим председнику Вучићу препустио да изнесе најважније закључке са састанка.

 

Брнабић ће моћи да рачуна на пуну подршку СНС у Народној скупштини

Вучевић је рекао данас да ће потпредседница СНС-а Ана Брнабић увек моћи да рачуна на пуну подршку СНС у Народној скупштини, будући да је предложена за председника ове институције.

Председник Вучић је након седнице председништва СНС-а  током обраћања медијима рекао да је Брнабић, досадашња премијерка Србије, са великим ентузијазмом прихватила да води Народну скупштину.

"Странка одаје апсолутно признање Ани на вођењу владе Републике Србије претходних готово седам година, током три мандата. Она ће увек моћи да рачуна на своју странку, на нашу политичку подршку и посланички клуб", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да је Брнабић у СНС ушла чистог срца и пуна ентузијазма. 

"Вероватно је негде било и сумње око њеног политичког рада, али она је све те предрасуде разбијала и заиста поставила део ове велике породице", навео је председник Вучић.

Када је реч о кандидату за градоначелника Београда, потпредседнику СНС-а Александру Шапићу, Вучевић је истакао да се он доказао резултатима које је остварио руководећи општином Нови Београд, а затим и Београд.

"Због тога председништво СНС-а даје пуну подршку Александру Шапићу као нашем кандидату за градоначелника града Београда. И сигуран сам да ће после избора који нам следе, бити ново-стари градоначелник главног града", истакао је Вучевић.

 

СНС ће на изборе у коалицији, покрет ће се развијати

Вучевић је изјавио вечерас да је одлука Председништва странке да се на изборе иде у широј коалицији, а да ће се актуелна идеја о  Покрету за народ и државу развијати у наредном периоду.

"Покрет је нешто што ће се развијати заједно са председником Републике у народном периоду. Ми смо спремни да прихватимо и укључимо све који Србију виде као слободну, независну и суверену државу, независно да ли је то политичка странка, да ли је то удружење грађана, невладина организација или појединци који виде своје место у таквом покрету", рекао је Вучевић после седнице Председништва СНС.

Вучевић је рекао и да то није ствар математике, ни просто питање синергије, процената или мандата, него је питање политике и да верује да ће сви они који су патриоте, који воле Србију или верују у политику коју персонификује председник државе, бити део тог широко политичког фронта.

Како је навео, не постоји 'технички период', држава се води стално.

"Плате и пензије иду, мора да се наоружава војска, да се јача образовни систем или да се купују мамографи и магнетне резонанце. Глупости су да постоји тајм аут у вођењу државе", рекао је Вучевић.

Српска напредна странка биће, како је навео, први вагон у локомотиви будућег покрета.

 

Србија је земља слободних грађана који могу да бирају своје боравиште

Председник Српске напредне странке Милош Вучевић рекао је вечерас да је Србија земља слободних грађана који могу да бирају своју адресу и боравиште и да ће на предстојећим изборима гласати грађани ове земље.

Вучевић је то одговорио на питање новинара "зашто се поново пред изборе људи селе, односно мењају боравиште".

"Ово је слободна држава, слободних грађана који могу да бирају своју адресу где ће да живе, своје пребивалиште, могу да бирају своје боравиште. На изборима ће гласати грађани ове државе, односно грађани оних градова који имају изборе", рекао је Вучевић.

Председник Вучић упутио је молбу, односно дао савет Вучевићу, да позове представнике опозиције и да заједно седну, разговарају и погледају тачан број уписаних бирача и контролишу да ли је сваки следећи уписани бирач пребачен са неке територије из политичких или других разлога.

"Ако треба анкетни одбор за сваког човека који се пребацио. Молим да то буде прва иницијатива и на Радној групи са ОДИХР-ом, и да ту позовете представнике опозиције. Ја сам их позвао на разговор, они нису желели да се одазову на консултације", рекао је председник Вучић.

Поновио је да сваког бирача који би у складу са Законом желео да промени пребивалиште, означе и провере.

"Да се провери и веома рестриктивно тумачи и да се јасно каже да ли је то било 126 бирача у периоду између два изборна циклуса или 239 бирача и 'поименце' да се каже зашто се то догодило", рекао је председник Вучић и додао да је то страшно важно како би људи у Србији стекли и имали пуно поверење у изборни поступак.

Рекао је да је важно да би људи знали да је Србија демократска земља.

"Да знају да овде никоме није падало на памет, нити ће док сам жив и док имам утицаја у партији чији сам члан, да нешто слично покушају. Не заборавите, видели сте да смо у градској имали већину за формирање власти, али нисам желео да будемо Ђилас и они који су заједно са њим украли народну вољу 2008. године, ни за живу главу већ рекао - идемо на тешке изборе за нас, у тешким геополитичким околностима", рекао је председник Вучић.

Изјавио је "да је боље и да изгубите изборе, али да је важно сачувати част, образ и поштење".

"Него да лоповлуком стекнете неку фотељу. И хвала Српској напредној странци што су прихватили то што сам их замолио, то је од изузетног значаја", рекао је председник Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк