Вести

ВУЧЕВИЋ: КУРТИ ИСКЉУЧИВИ КРИВАЦ ЗА СИТУАЦИЈУ НА КИМ

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић рекао је, коментаришући јучерашње догађаје на Косову и Метохији, да је став државе Србије да је председник привремених приштинских институција Аљбин Курти искључиви кривац за све оно што се дешава на Косову и Метохији.

Министар Вучевић навео је, током отварања међународног сајма наоружања и војне опреме "ПАРТНЕР 2023", да су у питању велики изазови за нашу државу.

"Нама није лако да све ово организујемо у околностима које нас прате, да не будемо наивни да се правимо да се не дешава или да се није дешавало све оно што се дешавало јуче. Али, оно што се дешава данима, недељама и месецима на Косову и Метохији - то су озбиљни и велики изазови за нашу државу", навео је министар Вучевић.

Како је рекао, српски живаљ на Косову и Метохији налази се у готово немогућој ситуацији.

"Кратко ћу резимирати са оним што јесте став државе Србије - да је политика Аљбина Куртија, он сам лично, искључиви кривац за све оно што се дешава на Косову и Метохији", рекао је министар Вучевић.

Према његовим речима, Србија од КФОР-а очекује далеко активнију улогу, а не да се, како је рекао, дозвољава лов на Србе до истребљења последњег од њих.

 

 

Извор: Танјуг