Вести

ВОЖДОВАЧКИ ПРВАЦИ ИЛУСТРОВАЛИ ПЕСМЕ ЈОВАНА ЈОВАНОВИЋА ЗМАЈА

У свечаној сали Градске општине Вождовац данас је приређена изложба радова ученика првог разреда основних школа са територије Вождовца, који су учествовали у великом ликовном конкурсу осликавања Песмарице Јована Јовановића Змаја. Ђаци прваци из београдских основних школа радили су цртеже на задату тему – неку од песама првог писца у српској књижевности који је писао песме за децу.

Основна идеја изложбе била је да се виде радови ђака првака  који ће бити објављени, а такође и оних којих неће бити у Песмарици. Изложбу су отворили Милош Стојановић, члан Већа општине Вождовац задужен за школске и предшколске установе и регионални директор Societe Generale банке у Србији Саша Радовић.

Стојановић је у име председника Општине поздравио децу из свих седам вождовачких основих школа која су својим креативним радовима допринела организовању ове лепе изложбе. Он је истакао да се општина Вождовац са задовољством укључила у ликовни пројекат осликавања Песмарице и рекао да ће и убудуће подржавати иницијативе за добробит наших најмлађих.

Директор Банке се захвалио малишанима који су учествовали и помогли да  се овај пројекат оствари и рекао да ће  као награду за труд добити на поклон Песмарицу почетком другог полугодишта.

Мали посетиоци изложбе, заједно са својим родитељима и наставницима, могли су да погледају бројне маштовито осликане радове ученика вождовачких основних школа: „Данило Киш“, „Војвода Степа“, „Карађорђе, „Веселин Маслеша“, „Змај Јова Јовановић“, „Вук Караџић“ из Рипња и „Васа Чарапић“ из Белог потока.

ГО Вождовац је покровитељ, а организатори конкурса и изложбе су Societe Generale банке у Србији и Друштво учитеља Београда, који су и издали Песмарицу Јована Јовановића Змаја.