Вести

СТАНИСАВЉЕВИЋ: ГРАД БЕОГРАД НАСТАВЉА СА ПРУЖАЊЕМ ПОДРШКЕ УДРУЖЕЊИМА ИЗ ОБЛАСТИ ЗАШТИТЕ ОСОБА СА

Град Београд је и у овој години на основу јавног конкурса, који је расписао Секретаријат за социјалну заштиту, подржао 28 програма које реализују удружења из области заштите особа са инвалидитетом, као и области борачко-инвалидске заштите, изјавила је данас градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић приликом потписивања ових уговора у згради Градске управе.

Уговор су данас потписали представници четири удружења, а то су Савез удружења бораца народноослободилачког рата Београда, Црвени крст Београдa, Савез за церебралну и дечју парализу и Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом.

Наташа Станисављевић је нагласила да Град Београд наставља са пружањем подршке удружењима и организацијама из области заштите особа са инвалидитетом, као и области борачко-инвалидске заштите, тако и самим корисницима.

"Удружења која су подржана овим програмом су Градска организација глувих, Градска организација слепих, Савез за церебралну парализу, Београдско удружење за помоћ особама са аутизмом, Удружење дистрофичара града Београда, односно сва градска удружења која се баве унапређењем положаја особа са инвалидитетом у нашем граду", рекла је Станисављевићева.

Она је истакла да је одобрено укупно 75 милиона динара буџетских средстава.

"Ова подршка је у ствари продужена рука социјалне заштите. Трајно смо опредељени за побољшање положаја и из године у годину се види конкретни напредак када је у питању положај особа са инвалидитетом у Београду", казала је Станисављевићева.

Секретарка Савеза за церебралну и дечју парализу Београда Дилбера Сарајлић захвалила је Граду Београду и Секретаријату за социјалну заштиту јер годинама подржавају програме рада удружења.

"Град Београд је препознао програме од јавног интереса које спроводе сва градска удружења која се баве заштитом и пружањем подршке особама са инвалидитетом. Важно нам је да имамо редовне програме препознате и финансиране од Град Београда јер то значи да наше канцеларије могу да раде несметано током целе године. Савез за церебралну и дечју парализу има више од 1.100 људи у Београду који живе у својим породицама", рекла је Сарајлићева.

 
 
 
 
 
Извор: Беоинфо