Вести

САВИЋ: И У 2017. НАСТАВЉАМО ИСТИМ ТЕМПОМ – ОДГОВОРНО И ПРЕДАНО ДО НОВИХ РЕЗУЛТАТА!

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић данас је на годишњој конференцији за новинаре представио извештај о реализованим и започетим пројектима општинског руководства, захваљујући којима Вождовац постаје лепше место за живот. Наводећи бројне капиталне пројекте из области саобраћаја, комуналне инфраструктуре, школства, здравства, спорта и других, председник Савић је рекао: „Остварили смо видљиве и мерљиве резултате и наставићемо предано да решавамо проблеме са којима се Вождовчани сусрећу, јер су грађани центар нашег свакодневног рада и бриге. Да бисмо Вождовац учинили лепшим и бољим местом за живот свих грађана, без обзира на то да ли је у питању подавалски или градски део општине, распоређујемо улагања по приоритетима наших Вождовчана.“

Он је, између осталог, навео податак да је у обнову основних школа уложено око 46 милиона динара и изграђено 50 километара водоводне мреже у Рипњу, што не би успели да није било помоћи и подршке Вождовчана, који су незаменљиви део овог тима који иде напред. „Заједно са грађанима асфалтирали смо 60 некатегорисаних путева. Заједно са грађанима наставићемо путем успеха са циљем да нашој деци, нашој младости и будућности, нашим родитељима, старијим суграђанима, обезбедимо пристојан живот и благостање.“

„Државна ревизорска институција је донела коначну оцену нашег рада за 2014. и 2015. годину – која је одлична и гласи задовољава, што значи да смо радили све по закону.

Вратили смо наше базене на Бањици, који су од 1992. године припадали општини Савски венац. Судску пресуду смо добили пре 15 дана и сада имамо задатак да сви заједно омогућимо нашим најмлађим и најстаријим становницима бесплатно пливање и релаксацију на тим базенима“- поручио је Савић. Такође је навео да је Веће општине донело хуману одлуку да се, уместо у новогодишњи програм, уложи милион динара за помоћ болесној деци, уплатом средстава у Хуманитарну фондацију „Срцем за Вождовац“.

Председник је на крају најавио да ће Општина наставити да ради истим темпом, са истом одговорношћу према послу којим се бави. „И даље ћемо се врло пажљиво и домаћински односити према средствима из буџета, јер су то првенствено средства наших грађана, и њима одговорамо за сваки потрошени динар – као и до сада без дневница, плаћених службених путовања, без плаћања рачуна по ресторанима, без службених аутомобила и телефона. Наш план за наредну годину је да асфалтирамо још више улица, обновимо још дечијих игралишта, наставимо са развојем спорта и уређењем школа. Захваљујући одговорном односу премијера према држави Србији и грађанима Србије, сви ми који представљамо власт на локалном нивоу, имамо моралну обавезу да дамо све од себе и угледамо се на државну управу, што неминовно води ка испуњењу дугорочних циљева. “ – поручио је Савић на крају обраћања новинарима.