Вести

РAДИОНИЦА „КОШ ЗА АУТИЗАМ“ ОДРЖАНА У ШУМИЦАМА

Као подршка деци са аутизмом данас је у Вождовачком центру „Шумице“ одржана инклузивна радионица под називом „КОШ ЗА АУТИЗАМ“.

Спортско удружење  LIX организовало је радионицу под покровитељством Градске општине Вождовац, у којој су учествовали и ученици из вождовачких основних школа. На јавном часу, који је одржан у оквиру радионице, деца су показала шта су научила током програма Ликсотерапије 

У име председника Општине Александра Савића, присутнима се обратио Милан Тодић, члан Већа задужен за омладину и спорт нагласивши да је сарадња Општине са Спортским удружењем LIX изузетно значајна због повећаног броја деце са аутизмом, која кроз ове програме имају могућност за социјализацију и инклузију у друштво.

Заменик градског секретара за спорт и омладину Драгољуб Кочовић је изразио велико задовољство што је Секретаријат за спорт града Београда од почетка  препознао циљеве Удружења, те га активно подржава у пројектима које припрема за децу са аутизмом.

Свечаности поводом 22. годишњице рада  Спортског удружења LIX, које се бави  Lиксотерапијским програмом моторике за унапређење способности деце са аутизмом, присуствовао је председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић.