Вести

ПРЕВЕНЦИЈА КАРЦИНОМА ДОЈКЕ – УЗРОЦИ, ПОСЛЕДИЦЕ И ЛЕЧЕЊЕ

Како би се скренула пажња на значај раног откривања карцинома дојке, Савет за здравство ОО СНС Вождовац, у сарадњи са Домом здравља Вождовац, организовао је трибину на тему Превенција карцинома дојке.

Предавање  је одржано у Месној заједници "Кумодраж", а водила га је др Биљана Средић – онкохирург. Да је интересовање за поменуту тему било велико, говори  велики број грађана,  како млађег тако и старијег доба,  који су дошли да се упознajу са узроцима, последицама и лечењем ове болести, али посебно сa препознавањем  првих симптома, начин поступања, као и како се правилно врши самопреглед.

Рак дојке је најчешће малигни тумор од ког оболевају жене, али може да се јави и код мушкарaца. Уколико се открије на време, карцином дојке потпуно је излечив.

О актуелнoј теми, на постављена питања присутних, одговарали су председник  Савета за здравство ОО СНС Вождовац прим. др сц. мед. Слађан Тимотијевић и др Биљана Средић – онкохирург.

Савет за здравство ОО СНС Вождовац и у наредном периоду спроводиће  сличне трибине, са различитим тематским садржајем, а све у циљу упознавања и подизања свести грађана Вождовца о важности очувања здравља.