Вести

ПРЕДСЕДНИК САВИЋ СА ГРАЂАНИМА РИПЊА О РЕАЛИЗОВАНИМ И ПЛАНИРАНИМ ПРОЈЕКТИМА

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић одржао је данас састанак са грађанима подавалског насеља Рипањ, које су код њега већ били на разговору у претходном периоду. Састанку су присуствовали и члан Градског већа Ивана Томић, као и члан Већа општине Реља Огњеновић. На почетку, председник Општине укратко је представио окупљенима шта је све урађено током 2015. и 2016. године у овом делу Вождовца.

„Ми се као одговорна општинска власт трудимо и чинимо све да нашим грађанима омогућимо боље услове живота на Вождовцу, како у градском делу, тако и у подавалским насељима. То нам је задатак, то нам је циљ. У протеклом периоду смо тако радили, радићемо и убудуће“ – рекао је Савић. Он је навео да је ангажовањем Општине омогућена изградња транзитног цевовода на Крагујевачком путу дужине 8 км који ће помоћи да се споји црпна станица Драженовац са црпном станицом Шупља стена, чиме ће се направити један водопрстен око целог Рипња, а што ће омогућити да се уради секундарна мрежа за сваку улицу. Председник је објаснио да ће овим радовима цео Рипањ бити снабдевен пијаћом водом, што претходне власти деценијама нису биле у стању да ураде, набројавши шта је све урађено до сада. Тимочки пут је добио водоводну мрежу у дужини од 4000 м, а асфалтиране су и улице: Жути Брег, Пут за Павићевац – први део и Пут за Павићевац – други део, Пут за Трешњу трећи део, Стублови, Пут за Клење.

На захтев грађана продужена је линија 534 до гробља у Рипњу, а уведена је нова линија 404, која саобраћа од рипањског гробља, преко Прњавора до Трешње. Очишћено је корито реке Топчидерке и саниран мост у Белој реци. Ради боље безбедности грађана постављено је осветљене у неколико рипањских улица: Ерчанска, Пут за жути брег, Пут за Шупљу стену, Пут за Грабовац, а постављена је и нова чесма код пијаце. Комплетно је реконструисано издвојено одељење ОШ „Вук Караџић“ у Прњавору, тако да је ова школа сада безбедна за ђаке, са много бољим условима за школовање. У матичној школи је урађена ограда, а у плану је изградња топлог тунела између Дома културе и школе. У ОШ „Војвода Путник“, која сада има потпуно нови изглед, извршена је санација ограде, окречeна je унутрашњост зграде и сређена фасада школе.

„Имамо још доста планова за Рипањ. У наредној буџетској години асфалтираћемо још некатегорисаних путева, осветлићемо још рипањских улица, поставићемо приоритете уз вашу помоћ“ – најавио је председник Савић.  „Зато смо сада овде заједно. Желимо да вас укључимо у рад ваше месне заједнице, желимо да нам ви дате предлоге, идеје и сугестије, како бисмо на најбољи начин, у складу са финансијским средствима, могли да направимо план решавања ваших свакодневних проблема. Наравно, није увек све у финасијским средствима, важна је и међусобна комуникација и слога“ – поручио је председник мештанима Рипња.

Већину присутних интересовала су питања у вези инфраструктуре и образовања, а сви су поздравили идеју председника Општине што их је позвао на разговор и понудио да учествују у раду Месне заједнице.