Вести

ПОТПИСАН МЕМОРАНДУМ О РАЗУМЕВАЊУ И САРАДЊИ

Председник општине Вождовац Александар Савић данас је потписао Меморандум о сарадњи између Градске општине Вождовац и кинеске области Цангнан (Canghnan). Примивши седмочлану делегацију привредника из Кине, председник Савић се захвалио на посети и поздравио господина Чен Чуа - председника Удружења привредника града Вензхоу (Wenzhou) у Републици Србији, као и све остале чланове пријатељске делегације.

„Надам се да ћемо овим споразумом дефинисати још бољу сарадњу и продубити односе које гради наш премијер Вучић са Народном Републиком Кином. Захваљујем се што придајете значај економији и желите као братски народ да нам помогнете у овим тешким тренуцима. Ви сте велика земља, велики народ и очекујемо још већу подршку, зато сте и на Вождовцу и у Србији увек добродошли“ – рекао је председник Савић. Он је напоменуо да се на Вождовцу у наредном периоду очекује једна значајна страна инвестиција у виду великог стамбеног комплекса на Бањици.

„Велика је част да смо данас код вас. Ово је идеална прилика да вас позовемо да дођете код нас у нашу област, где ће бити још прилика за заједничку сарадњу на обострани интерес. Прошле године је наш председник Си Ђипинг посетио вашу земљу и како су наши односи добри и братски и ми се надамо да ће наши односи после ове посете бити јачи и чвршћи. Ми имамо у плану изградњу једног привредног центра где ће инвеститори бити привредници града Венџу “ – изјавила је Лин Чао Чао, заменица градоначелника области Цангнан.

Меморандум о разумевању и сарадњи потписан је у циљу јачања и развијања пријатељских веза и сарадње два народа, а у складу са принципима једнакости и обостране користи промовисаће размену и сарадњу из области урбанизма, економије, трговине, науке и технике, пољопривреде, културе и др.

Приликом сусрета потписници Меморандума потом су разменили међусобне поклоне и договорили се да у априлу или мају 2017. године наставе заједничке разговоре.

Потписивању Меморандума присуствовали су заменик председника Општине Марко Сарић, председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић и чланови Већа општине.