Вести

„ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА“ ЗА БЕЗБЕДНОСТ ВОЖДОВАЧКИХ ПРВАКА

Сви ђаци прваци вождовачких основних школа добили су данас флуоресцентне наруквице и приручник „Пажљивкова правила у саобраћају“, помоћу којег ће моћи да се упознају са основним правилима понашања у саобраћају. Забавно едукативној представи која је одиграна пред чак 1700 малишана у Вождовачком центру „Шумице“, присуствовали су министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, председник општине Вождовац Александар Савић, директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић, а испред Града Београда менаџер Горан Весић и чланови Већа Ивана Томић и Александар Марковић, као и координатор манифестације, члан Већа општине Вождовац Реља Огњеновић. Са децом су се дружили и председник Скупштине општине Вождовац Александар Мирковић и члан Већа општине Милош Стојановић.

После Пажљивка, чије су шаљиве лекције деца радосно поздравила, малим гостима обратио се председник Градске општине Вождовац Александар Савић, рекавши да ће се Општина потрудити да заједно са Министарством унутрашњих послова Републике Србије и Агенцијом за безбедност саобраћаја учини безбедније школовање.

 

„Ви сте нам најбитнији и ваша безбедност на путу од куће до школе“, рекао је Савић и захвалио се министру Небојши Стефановићу што је одвојио време и придружио се овој корисној и успешној акцији. „Зато смо и створили заједничку акцију, зато смо организовали ову представу и ово ћемо радити сваке године. Ви сте нам најбитнији, ваша безбедност нам је најбитнија. Желео бих, да после ове представе, година у свакој нашој школи почне једном представом, да добро проучите Пажљивка, да научите сва правила о саобраћају и да поразговарате са вашим родитељима, баком и деком. За мене, за Министарство полиције, нашег министра Стефановића, за Агенцију за безбедност саобраћаја, за општину Вождовац, најбитније је ваше здравље и ваша безбедност у школама“, рекао је Савић.

 

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић замолио је ђаке прваке да и они буду опрезни и пажљиви када прелазе улицу. „Када видите полицију на улици ако вам треба било шта, слободно им приђите јер су они ту да вам помогну и да вас заштите“, поручио је министар. Говорећи о самој акцији, Стефановић се пре свега захвалио на огромној енергији представника општине Вождовац и Агенције за безбедност саобраћаја који су организовали ову манифестацију. 

„Министарство ову акцију организује широм Србије и трудимо се да и деци и родитељима приближимо знања из саобраћаја која су нам потребна да би деца остала жива и здрава на нашим улицама”. Он је додао да је, поред репресивног дела полицијског деловања, важно и едукативно и превентивно деловање које се ради заједно са школама током године, када је у питању страдање деце у саобраћају. „Ограничење брзине и контроле које смо увели, довели су до тога да имамо повољнију статистику”, навео је Стефановић, истакавши да је ове године рекордно мали број страдале деце.

 

Директорка Агенције за безбедност саобраћаја Јасмина Милошевић поручила је ђацима да када дођу кући препричају мами, тати, брату и сестри све ове лекције. „Носите ове наруквице да би вас сви возачи видели. Желим да се захвалим председнику Општине и свим његовим сарадницима, јер тиме што су позвали Пажљивка показју да им је стало до вас, а оно што очекујем од вас је да се правилно и безбедно понашате у саобраћају“, рекла је Јасмина Милошевић.