Вести

ОТВАРАЊЕ РОБНЕ КУЋЕ ИКЕА ПОЛОВИНОМ СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Радове на изградњи прве робне куће ИКЕА у Србији данас су обишли градоначелник Београда Синиша Мали, главни урбаниста Милутин Фолић и домаћин на чијој се територији гради, председник Градске општине Вождовац Александар Савић, као и Владислав Лалић, регионални директор за развој компаније ИKEA за југоисточну Европу. Градоначелник Синиша Мали истакао је да је ово још једна велика инвестиција у Београду која је започета у априлу месецу ове године.

„Данас сам дошао да видим како теку радови на изградњи робне куће ИКЕА, нешто на шта смо чекали десет година, гради се и радови теку по плану. Вредност инвестиције је око 70 милиона евра и триста људи, око триста суграђана, наћи ће своје радно место овде, а зна се да је врло важно да се рокови испоштују и да половином следеће године ова робна кућа буде отворена. ИКЕА као и већина инвестиција у Београду, терају нас да завршимо и овај део водоводне мреже Макиш-Младеновац, да завршимо наплатну рампу код Бубањ потока, да урадимо и завршимо обилазницу од Бубањ потока па скроз до моста Остружница. Мислим да је то права слика града који се развија и надам се да ћемо све ове пројекте које радимо имати могућност да крунишемо и почетком рада на изградњи метроа“, рекао је градоначелник.

Регионални директор за развој компаније ИKEA за југоисточну Европу Владислав Лалић изјавио је да ће овај објекат бити саграђен по најсавременијим стандардима и принципима одрживог развоја енергетске ефикасности.

„Паралелно са овим процесом теку и наше припреме за отварање. Ми смо тренутно запослили још 50 људи који ће се прикључити нашем тиму, крајем године и почетком следеће још 250 њих. Нас радује добра сарадња са Градом Београдом, као и то што измештање рампе Бубањ поток тече по плану. То јесте био један од предуслова да се ИКЕА отвори и све је ово битно и за даљи комерцијални развој овог дела Београда“, рекао је Лалић.

Претходно су данас, у згради Владе Републике Србије, прeдсeдник Влaдe Србиje Aлeксaндaр Вучић и грaдoнaчeлник Бeoгрaдa Синишa Maли заједнички присуствoвaли прeдстaвљaњу прojeктa мeтрoa у Бeoгрaду, кojи je изрaдиo Грaд Бeoгрaд. Прeзeнтaциjи су присуствoвaли и прeдстaвници фрaнцуских грaђeвинских кoмпaниja АЛСТОМ и ЕГИС, кao и aмбaсaдoркa Републике Фрaнцускe Кристин Moрo.