Вести

ОПШТИНА УЛАЖЕ ЈОШ ВИШЕ СРЕДСТАВА У ОБРАЗОВАЊЕ, СПОРТ И БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ

На 5. седници Скупштине ГО Вождовац, која је одржана 29. децембра 2016. године, одборници су изгласали Одлуку о буџету Градске општине Вождовац за 2017. годину. Поред тога, Скупштина је донела Кадровски план општине Вождовац за 2017. годину, који је детаљно образложила Бојана Радаковић, начелник Управе Градске општине Вождовац. Такође је донето Решење о именовању чланова Управног одбора Хуманитарне фондације „Срцем за Вождовац“.

Већином гласова усвојен је Програм развоја спорта у Градској општини Вождовац за период 2017-2018. године, захваљујући коме ће се у наредној години још више улагати у спорт и здрав начин живота свих Вождовчана, а нарочито најмлађих.

Осим спорта, следеће године пажња ће се додатно посветити образовању, у чему су се одборници сагласили изгласавши Одлуку о финансирању активности из области образовања и васпитања из буџета ГО Вождовац.

Усвојена је Одлука о сталној манифестацији „Сигурно је безбедно“, која је од значаја с обзиром на потребу да се на територији Градске општине Вождовац делује превентивно на унапређење саобраћајног васпитања и образовања деце.

На седници је одлучено да за вршиоца дужности директора Дома културе „Рипањ“ буде именована Дијана Голе, а Горан Гајић именован je за вршиоца дужности директора Установе културе „Бели поток“.

Одборници су на седници Скупштине донели Решење о допуни решења о избору Савета месних заједница на територији Градске општине Вождовац. Такође је изгласано и Решење о измени решења о именовању чланова Управног одбора Установе спортски центар „Вождовац“.