Вести

Одржана трибина „Реци не наркотицима“

У организацији Месног одбора Кумодраж село, Савета Месне заједнице Кумодраж село и Савета за спорт Општинског одбора СНС Вождовац, у Основној школи Војвода Степа одржана је трибина на тему “Реци не наркотицима“.

Трибини је присуствовао председник општине и председник Општинског одбора Српске напредне странке Вождовац Александар Савић, члан Већа и потпредседник Општинског одбора СНС-а, председник МЗ Кумодраж село Драган Животић, велики број ученика, наставника и родитеља. Трибину је отворио Никола Матић, дугогодишњи спортиста и велики противник наркотика.

„Када је тема наркоманије у питању, људи ме познају као особу која никада није пробала ниједан наркотик, али су зато људи из мог окружења који су пробали дрогу трагично страдали од њеног дејства“ – рекао је Никола.

Физиотерапеут спортске медицине Невен Ћирковић, стручно је објаснио присутнима појам наркоманије, које све врсте наркотика постоје и како да се детектују.

Спортски радник Срђан Милић говорио је о позитивном утицају спорта на развој детета и о корисним стварима које нуди спорт. На крају трибине прочитана је исповест једног наркомана из књиге „Бог и рокенрол“, која говори о животу два наркомана, од којих један трагично завршава свој живот. У наредном периоду, ова трибина одржаће се и у другим месним заједницама.