Вести

ОДРЖАНА ТРИБИНА „АНАЛИЗА ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ И ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА НА ОПШТИНИ ВОЖДОВАЦ“

У Скупштинској сали општине Вождовац одржана је трибина „Анализа омладинске политике и цивилног друштва на општини Вождовац“. Циљ трибине био је да млади стекну основне увиде у могућности ангажовања, као и да се истакне значај сарадње локалне самоуправе и цивилног сектора у креирању квалитетне омладинске политике, уз наглашавање примера добре праксе.

На почетку трибине модератор Милош Хркаловић упутио је члану Већа ГО Вождовац Милану Тодићу и одборнику Стојану Јовановићу, велику захвалност на подршци и гостопримству. 

Сви предавачи су се сагласили око важности активизма младих и значаја коју за њих има омладинска политика. Тамара Вуков, председница Групе за анализу и крeирање јавних политика је као пример активизма истакла оснивање организације коју води, а која је настала на личном ентузијазму оснивача, будући да су желели да се баве својом струком и да утичу на промене у друштву.

Она је присутнима поменула пројекат „Школа јавних политика и локалне самоуправе“, коју је ГАЈП организовао уз подршку Градске општине Вождовац у периоду од априла до јуна 2016. године, када је група младих људи добила прилику да идентификује проблеме, а касније посредством предлога практичних политика да општинском руководству понуди одређена решења тих проблема.

На крају, понуђени су предлози даљег унапређења омладинске политике и рада организација цивилног друштва.