Вести

НОВИ ТУРИСТИЧКИ САДРЖАЈИ НА АВАЛСКОМ ТОРЊУ

Од априла наредне године комплекс око Авалског торња биће у потпуности опремљен новим садржајима, а циљ је да у 2017. години број посетилаца ове туристичке дестинације буде 20 хиљада.

Ово је данас рекао министар туризма, трговине и телекомуникација Расим Љајић, који је заједно са градоначелником Синишом Малим и председником Градске општине Вождовац Александром Савићем обишао новоизграђени простор у подножју торња.

Градоначелник је рекао да је за три године број туриста у престоници удвостручен, а да је ове године тај број већи за 12 одсто у односу на претходну годину.

„То је сјајан резултат, али морамо да се боримо за све делове града, за сваку атракцију, да сви делови града буду представљени на прави начин“, рекао је Мали.

Он се захвалио ресорном министру на иницијативи за уређење простора око Авалског торња и најавио реконструкцију прилазног пута.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је издвојило 32 милиона динара за Пројекат уређења комплекса Авалског торња за унапређење туристичке понуде.

У првој фази је на зеленој површини направљено дечије игралиште, а у подножју торња - кафе бар, етно галерија, нова благајна, мењачница и банкомат. Друга фаза предвиђа изградњу теретане на отвореном и терен за кошарку, фудбал, одбојку и рукомет са трибинама као и простор са садржајима за децу школског узраста.