Вести

Марковић: Вратићемо грађанима право да одлучују о најважнијим питањима

Градски одбор Српске напредне странке Београд показао је да нам је приоритет да се испуне обећања која смо дали грађанима на изборима.

На данашњој седници Скупштине града приступили смо измени Статута града Београда. Изменом Статута, која ће подразумевати ефикасније функционисање и унапређење управе Града и градских општина, вратили бисмо грађанима право да одлучују о најважнијим стварима које чине њихов свакодневни живот. Задатак Комисије, која је данас формирана, је да припреми предлог измене Статута. Комисија, састављена од председника поједниних градских општина и представника града Београда, користиће искуства европских градова, идеје и предлоге градских општина, секретаријата града Београда, али и невладиног сектора, стручне јавности и грађана Београда.

Као члан Комисије желим да нагласим да ћемо сви радити у циљу обезбеђивања континуираног развоја нашег града и градских општина, бржег решавања проблема грађана, привлачење инвестиција и промене система на боље.

Одговорним радом ова Градска власт показује да је приоритет Српске напредне странке да спроводи реформе које је започела Влада Републике Србије, на челу са премијером Александром Вучићем, и да тако обезбеди бољи живот за све наше грађане.

Александар Марковић

секретар Градског одбора Српске напредне странке Београд