Вести

БРНАБИЋ: ДИЈАСПОРА ВЕОМА ВАЖНА ЗА СРБИЈУ

У Дому Народне скупштине Републике Србије данас је почео Видовдански сабор српске дијаспоре у присуству председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић, која је поручила да је дијаспора веома важна за нашу земљу и да ће им држава омогућити да се врате или да инвестирају у Србију ако то желе.

Брнабић је нагласила да јој је велика част што је на овом скупу са својим сународницима.

Истакла је да Влада Србије има три различита тела која раде са дијаспором, што најбоље потврђује колико је дијаспора нашој земљи важна.

"Ми смо се овде окупили први пут након 10 година и огромна нам је жеља да свима вама који желите да се вратите то омогућимо, као и да вам омогућимо да инвестирате у земљу ако желите, али и да чујемо све ваше идеје које имате ", додала је Брнабић.

Сабор организује Министарство без портфеља задужено за координацију активности и мера у области односа с дијаспором.

На Сабору који траје данас и сутра учествује више од 250 представника удружења и организација које окупљају српску дијаспору широм света, као и представници Срба из земаља региона.

Делегати из расејања ће говорити о Закону о дијаспори и Србима у региону, о привреди и култури наших људи у свету и у матици, а на дневном реду је и Стратегија очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре, као и многе друге теме.

 

 

 

Извор: Танјуг