Вести

БАБИЋ : СНС ЗА ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈУ БЕОГРАДА

Српска напредна странка се залаже за увођење суштинске и праве децентрализације у управи града Београда. Одбацујемо тврдње ДС да ништа у протекле четири године нисмо урадили у општини Вождовац.

Шеф посланичке групе СНС у Скупштине Србије Зоран Бабић изјавио је на конференцији за новинаре да грађани Београда најбоље знају какве потребе имају и где је потребно изградити вртиће, паркове и школе.
Стога СНС жели да исправи неправду коју је свим градским општинама нанео бивши градоначелник Драган Ђилас централизујући и преузимајући све послове и сав новац грађана, рекао је Бабић.
Бабић је рекао да је новац централизован у Ђиласовим рукама и да је коришћен за злоупотребе у пословима јавних предузећа чији је оснивач град.

Као пример Бабић је навео набавку возила за ЈКП "Водовод и канализација", за које је рекао да је њихова годишња рента била већа него да су купљена.

"Никада више јавном предузећу чији је оснивач Београд не сме да се деси да за шест радних машина и камиона годишње закуп плаћа 500.000 евра, а да нове на тржишту коштају 570.000, а половне око 240.000 евра".
Он је указао и да је за Вождовац издвојено свега 13,5 милиона динара, иако та општина има 200.000 становника.

Бабић је изјаве из ДС-а, које је данас изнео шеф посланика ДС Борислава Стефановића, да ништа у тој општини није учињено, оценио бесмисленим и позвао Стефановића и све чланове ДС да заједно са њим крену у обилазак Вождовца како би им показао шта је све у тој општини за тако мали износ учињено.

Члан општинског већа СНС Вождовца Александар Савић је указао на чињеницу да је та општина у протекле четири године била запостављена од градских власти, али је, упркос томе, обновљено 15 школа, направљена су игралишта и изграђене спортске сале у Јајинцима и Рипњу.

Савић је најавио да ће до краја школске године 14 основних школа у тој општини добити видео надзор, чиме се СНС "бори против наркоманије и криминала".