Вести

АСФАРТИРАЊЕ ТЕКЕРИШКЕ УЛИЦЕ У КУМОДРАЖУ ПОСЛЕ 15 ГОДИНА

Почетак радова на асфалтирању Текеришке улице у Кумодражу данас су обишли градски менаџер Горан Весић и председник Градске општине Вождовац, заједно са сарадницима.

Градске и општинске челнике дочекали су бројни грађани, задовољни што ће им се улица асфалтирати после више од 15 година.

Председник ГО Вождовац Александар Савић подсетио је да су данашњи радови резултат добре сарадње Града Београда и општине Вождовац. „Општина ће настојати да уложи што више средстава у водоводну, канализациону мрежу и путну инфраструктуру, а доказ за то је и асфалтирање Текеришке улице која није рађена 15 година.

Ми тренутно асфалтирамо 20 улица из сопственог буџета, а у петак почињемо са изградњом регионалног здравственог центра за подавалски део који такође финансира општина Вождовац у висини од 50 милиона динара“- навео је Савић.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да се данас асфалтира Текеришка улица у дужини од 500 метара, напоменувши да је вредност радова око 8 милиона динара, а рок завршетка радова 20. новембар. „Није ово једина инвестиција, ми на територији општине Вождовац спроводимо неколико активности.

Радимо канализациону мрежу Мала утрина у вредности од 100 милиона динара, радимо неколико игралишта, тако да грађани знају да мислимо на њих. То је у складу са нашом политиком, да се сви делови Града равномерно развијају и да више не постоје грађани првог и другог реда“ – рекао је Весић.

Члан градског Већа Марко Зељуг рекао је да је Дирекција за градско грађевинско земљиште ове године издвојила око милијарду динара за радове на територији општине Вождовац и додао да је за путну инфраструктуру уложено око милион евра, као и да се доста ради на оплемењивању зелене површине како би Вождовац постао још лепши крај.

Догађају су присуствовали директор „Београд-пута” Иван Тејић и директор Дирекције за путеве Славиша Живковић.