САВИЋ: НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА ЈЕ ЊИХОВ ПОЛИТИЧКИ ПРОГРАМ

Најоштрије осуђујем гнусне увреде Сергеја Трифуновића и његових најближих сарадника изречене на рачун председнице Градске општине Савски венац Ирене Вујовић и новинарке дневног листа Српски телеграф Иване Жигић. Лично сам згрожен  чињеницом  да су челници лицемерног Савеза за Србију, предвођени Трифуновићем, вербално насиље над женама изабрали за своју политичку платформу.

На сву срећу, Сергеј Трифуновић није један од  пет милиона, већ само један од бескрупулозне неколицине који  срамну мизогинију очигледно сматрају нормалним друштвеним дискурсом. Такође, верујем да јавност у Србији није заборавила Трифуновићеву блискост са једним од највећих ратних злочинаца над српским народом, генералом Армије БиХ Јованом Дивјаком. Стога, позивам надлежне институције да реагују у складу са Уставом и законима Републике Србије и најстрожије казне недопустиве увреде на рачун жена, које су су само корак од физичког насиља.

Члан Градског одбора Српске напредне странке Београд

Александар Савић